Prajitura Bounty

de mirela0911 in Prajituri, 19 Mai 2016 | 12351 vizualizari

 

O alta prajitura care era de ceva vreme pe lista de asteptare, in sfasit i-a venit randul. Daca va place nuca de cocos, cu siguranta veti iubi aceasta prajitura!
M-am inspirat pentru aceasta reteta de la fetele de pe bucataras si le multumesc! >:D< 

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 125 g unt
  • 80 g zahar
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 2 lg cacao
  • 6 lg lapte
  • 1 lgt praf de copt
Crema:
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 3 lg rase de gris
  • 100 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
Sirop:
  • 2 lg zahar
  • 150 ml lapte
Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 4-5 lg lapte
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa. 

In alt bol se mixeaza bine untul cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare, apoi se adauga si laptele. La final se toarna amestecul de ingrediente uscate si se mixeaza la viteza mica pana se incorporeaza. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Siropul: Se caramelizeaza cele 2 lg de zahar apoi se toarna laptele cu grija (atentie sa nu va ardeti) si se lasa la foc mic pana se topeste caramelul. Se lasa sa se raceasca.

Blatul se insiropeaza cu acest sirop.

Crema: Intr-o craticioara se amesteca laptele cu zaharul, untul si grisul. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune nuca de cocos. Se omogenizeaza bine, se pune esenta de vanilie, se amesteca si asa fierbinte se toarna peste blat. Se niveleaza si se lasa la racit.

Glazura: Se topeste ciocolata impreuna cu laptele, se lasa putin sa se racoreasca dupa care se ininde peste prajitura. 

Prajitura se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Blatul se inteapa cu ajutorul unei scobitori pentru a se insiropa mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Cristina''